چگونه با کاشی در 10 دقیقه بهتر شوید

از سالهای دهه چهل خورشیدی دوره آموزشی هنرستان دو دوره سه ساله بود که پانزده رشتههای مختلف را ارائه مینمود: مینیاتور و تذهیب، نقاشی طبیعت رنگ و روغن، رنگرزی نباتی، زرگری، درودگری، کاشی سازی، نقاشی کاشی، زری بافی، قالی بافی، میناسازی، منبت کاری، خاتم کاری، مجسمهسازی، قلمزنی و نقاشی قالی. همچنین با اضافه شدن رشتههای نقاش رنگ و روغن، منبت کاری، خاتم کاری، زری بافی، کاشی سازی، نقاشی کاشی و قلمزنی دارای هشت رشته هنری شد. یاقوت به کاسههای سبز رنگ قشنگ آنجا که به سایر بلاد صادر میگردید اشاره نموده است. این موزه دربردارنده ۳۰۰ اثر هنری میباشد که این گنجینه دارای ۱۵ اثر معرق، ۳۱ اثر زری بافی، ۸۲ اثر مینا سازی، ۵۰ اثر سفالگری، ۳۲ تخته فرش، ۸ اثر خاتم کاری و ۸۱ اثر نقاشی رنگ روغن و نگارگری است. در سال ۱۳۸۸ و بعد از سه سال تلاش موزهای از آثار استادان و شاگردان این هنرستان در طی هفتاد سال عمر هنری آن ایجاد گشت.

برخی از معابد هندوها ساختار فراکتال مانند دارند که در آنها بخشهایی با کل همانند هستند که مفهوم بینهایت در کیهانشناسی هندو را نشان میدهد. مدیران بسیاری در سمت مدیر این هنرستان فعالیت داشتند که در میان آنها باید از نخستین مدیر هنرستان، عیسی بهادری نام برد؛ او نزدیک به سی سال در این سمت حضوری مفید و ارزشمند داشت. به علاوه افرادی که معاونت رشته هارا دارند، بسیار افراد سودجو و پولپرست هستند و اکثریت آنها فاسد هستند و با پارتی بازی، حق هنرمندان واقعی را میخورند. درضمن، علاوه بر این مدیرانی برای این هنرستان تعیین میشوند که اصلاً به هنر هنرجویان اهمیت نمیدهند و ملاک شان برای تحصیل در هنرستان، فقط معدل و کارنامه هنرجو است. او با مدیریت خود توانست این هنرستان را به مرکزی مهم در پرورش هنرهای زیبا و صنایع دستی تبدیل کند. همانگونه که خود او در کتاب شاپورگان بیان کردهاست، نظام دینی او مبتنی بر دو اصل بودهاست که همین باعث شکلگیری مذهب دو بُنی شدهاست.

در زمان ساسانیان شهر آمل از عمران و آبادانی برخوردار بود و مرکز ایالت مهم طبرستان بودهاست. سردر ورودی دبیرستان عمر خیام نیشابوری از آثار محمدقاسم اخویان است. این بنا در جنوب میدان خیام و در نزدیکی کاروانسرای شاه عباسی نیشابور قرار دارد. در ویکیانبار پروندههایی دربارهٔ دبیرستان عمر خیام موجود است. در حال حاضر رشتههای گرافیک، پویانمایی، سینما نقاشی، نمایش و موسیقی ایرانی و جهانی در این مکان آموزش داده میشود. دو طبقه بودن باعث میشود که پوشش زمین بیشتری نسبت به یک پناه گاه یک طبقه تآمین گردد. بسیاری از این شرکتها زیانده هستند؛ امّا حفظ میشوند، چون میتوانند عاملی باشند برای بهرهمندی از زمین رایگان، اعتبارات بانکی، ارز ترجیحی یا عاملی باشند برای استخدام؛ مثلاً استخدام سپاهیانی که به سن بازنشستگی رسیدهاند. محمد باقر نیو، در طول سالها تلاش و خدمات علمی نه تنها مسئول راهاندازی ضرابخانهٔ ایران و رئیس فنی کارخانههای متعلق به وزارت دارایی بود، بلکه اولین کسی بود که توانست پس از طی کردن مقدمات و دورههای تعمیر کاری در اروپا، فن تعمیرات مکانیکی صنایع مختلف را وارد کشور کرده، راه را برای تربیت شاگردان و تکنسینهای ماهر بسیاری هموار نماید. علاقهٔ وافر وی به این صنعت موجب شد تا پس از بازنشستگی فعالیت های تحقیقاتی خود را در زمینه کشاورزی و مخصوصا چایکاری ادامه دهد.

وی پس از دو دهه فعالیت در این حوزه توانست از متخصصین کشاورزی و تکنسین های چای ژاپنی دعوت نماید تا از کارخانه چای شمال و همینطور باغ چای شخصی خود که دومین مزرعهٔ بزرگ چای در شمال کشور بود و بخش اعظم برگ سبز ورودی به این کارخانه را فراهم می آورد، بازدید نمایند. محمد باقر نیو در سحرگاه یازدهم فروردین ۱۳۸۰ در سن ۹۳ سالگی در شهر کلارآباد و در منزل شخصی اش درگذشت. نیو طی مراسم ویژهای که در سال ۱۳۷۸ به مناسبت هفتادمین سالگرد تاسیس دانشگاه علم و صنعت برگزار شد به عنوان اولین مرد دانشآموختهٔ مهندسی ایران معرفی شد و مورد قدردانی قرار گرفت و از کتابخانه این دانشگاه به نام ایشان پرده برداری شد. نیو کارش را از ضرابخانهٔ تهران قدیم شروع کرد و چنان در کارش جدی و سخت کوش بود که به سرعت مسئولیت راهاندازی بخشی از صنایع کشور را بر عهده گرفت. در این دوران رئیسجمهور آن زمان روسیه لئونید برژنف از این هنرستان دیدن کرد و اثری ماندگار از استادی روسی را به یادگار هدیه نمود. وی چندی بعد لوح تقدیری را به پاس اقدامات مؤثر و صادقانه به کشور در طول زندگی پربارش از دستان رئیسجمهور کاشی زیر کابینتی وقت دریافت نمود.